2014. január 10., péntek

1. rész

Az utazás


Lea Holmes csak egy kisvárosi lány. Egy Nevadai városkában született és élt eddigi életét. Most viszont
New Yorkba költözik , hogy ott legyen híres színésznő. De nem csak a színészet hanem a divat is nagyon érdekelte, ezért jelentkezett a Vogue-hoz gyakornoknak. Pár nap múlva lesz az interjúa.Egésséges izgalommal töltötte el a gondolat, hogy valóra válhatnak az álmai. Az NYU-ra fog járni, dráma
szakra.
-Kérem kapcsolják be az övüket, lászállunk!-Szólt az egyik stewardess. Lea így is tett. Majd kinézett az ablakon és meglátta a város fényeit. Reggel 8 óra körül volt. A tömeg kiözönlött a repülőből. A lány szinte utoljára szált le.
Mikor végre kiért fogott egy taxit és megmondta neki hova vigye. A nagymamájához ment aki Brooklynban lakott egy aranyos kis házban, még egy idős nénivel. Kiskorában mindig imádott Mary nagyinál lenni, elmenni New Yorkba , a Central Parkban sételni vagy épp megnézni egy híres Broadway musicalt.
A nagyija már a kapuban várta , amikor Lea kiszállt a taxiból rögtön egymás nyakába ugrottak.
-Szia nagyi.Már annyira hiányoztál.-Örült a lány.
-Te is kicsikém. Milyen gyorsan ideértél. Nem vagy fáradt?
-Egy kicsit , nagyon korán kellett kelnem, hogy elérjem a gépet.-Felelte Lea.
-Akkor hát gyere be . Főzök egy teát és lepihenhetsz, utána majd mindent megbeszélünk.
Bementek a házba, a régi lakás épp olyan volt mint ahogyan kislánykorából emlékezett rá. Régies bútorok, vázák , kicsit úgy érezte magát mintha egy múzeumba lenne.És az az erős nőies illatú parfüm amit a hölgy mindig halsznált. Lea mindig is imádta ezt az illatot.
Miután megitta a forró italt, lefeküdt a kanapéra és bámult ki az ablakon. Látott egy macskát aki épp most ugrott fel a párkányra, és így szólt:
-Nagyi, ő ott a te macskád?
-Nem nem az enyém hanem Amberé a felettem lakó hölggyé, biztos megint kiszökött. Szegény állat.-Lea meg akarta kérdezni , hogy miért de ehelyett csak lehunyta a szemét és lassan elaludt. De azt
még érezte , ahogy a néni betakargatta egy meleg pokróccal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése